A Láthatatlan Kéz

Ez lesz a legnagyobb BASSZÁTOK MEG a világtörténelemben

2016. november 03. 09:05 - zékovács

Az ex-Guardianos Glenn Greenwald, aki mostanában a kitűnő  The Intercept-ben ír, azt tweetelte a Clinton-emailes pöcsbotrány kirobbanásakor, hogy fogadni kellene melyik újságíró fogja elsőként Putyint sejtetni a színfalak mögött.

Nem is kellett sokáig várni az idiótákra, akik szerint az FBI főnök az oroszok embere...

 

tweets1.jpg

 

Talán nehezen hihető, de hülyék a politikusok között is akadnak. Tim Ryan demokrata kongresszusi képviselő a CNN műsorában célozgatott az orosz kapcsolatra.

 

 

Mondjuk Tim szerint az FBI húzása nem fogja érdemben befolyásolni az elnökválasztás eredményét, amiben úgy látszik máris tévedett, de ez nem jelenti azt, hogy az orosz titkosszolgálat ügynökei ne telepíthetettek volna fel a 650000 e-mailt a Clinton tanácsadó férjének a laptopjára, mielőtt tippet adtak FBI-nak.

De Putyin akár átvehette az irányítást akár az egész FBI felett is, amit alátámasztani látszik, hogy röviddel a Clinton-akták újranyitása után bejelentteték, hogy nem találtak kapcsolatot Trump és Moszkva között,és nyilvánosságra hoztak még egy adag dokumentumot Bill Clintonról, aki elnöksége utolsó intézkedéseként elnöki kegyelmet adott egy milliomos adócsalónak.

A demokraták túltolták a Putyinozást. A korrupt politikai rendszert és a rendszert képviselő Clintont érő kritikákra, vagy a szolgai egyettértés hiányának jelére oroszügynöközés a reakció. Csakhogy több millió amerikai számára, akik úgy érzik, hogy kibaszott velük ez a rendszer, ez nem elég jó válasz.

Trumpot könnyű nem szeretni, mivel egy bunkó. Tanácsadóként csak annyit ajánlottam volna, hogy a kampány teljes időtartama alatt maradjon csendben. Nála talán csak egyetlen embert gyűlölnek jobban az amerikai választók, Hillary Clintont. Az ő elutasítottsága soha nem maradt el sokkal Trumpétól, annak ellenére sem, hogy Clintonné maga mögött tudhatja szinte a teljes mainstream média jóindulatát.

 

time_trump_vs_hill.jpg

 

Talán nem annyira egyértelmű, hogy hogy a fenébe lehet ilyen szoros a küzdelem a rasszista, nőgyűlölő, putyinbarát Trump, és a jópolitikus, tisztességes, legfeljebb egy kicsit hanyag Hillary között, akiről ha ki is derül valami görénység, az valami aljas putyini konspiráció eredménye. Legalábbis a média így látja.

Obama szerint azért nem jelentős Hillary előnye, mert a Trump szavazók gyűlölik a nőket. Egy újabb egyszerű válasz, talán lesz aki beveszi.

Közben az amerikai kormány iránti bizalom sohasem látott mélypontra zuhant. A megkérdezettek 19%-a bízik mindig, vagy a legtöbb esetben az Obama kormányban. Ez egy bonyolult, és kellemetlen válasz.

trustgovern.jpg

 

Michael Moore egész életében demokrata szavazó és aktivista volt. Az alábbi szövegrészlet tőle származik, és talán segít megérteni Trump relatív népszerűségét. 

 

Sok embert ismerek Michigan államban akik Trumpra akarnak szavazni, de nem feltétlenül értenek vele egyet. Nem rasszisták vagy bunkók, sőt kifejezetten tisztességes emberek, és miután jónéhányukkal beszélgettem, le szerettem volna írni ezt.

 Donald Trump eljött a Detroit Economic Club rendezvényére, odaállt a Ford igazgatói elé, és azt mondta “ha bezárjátok ezeket a gyárakat, ahogy Detroitban tervezitek, hogy Mexikóban építhessétek fel őket, én 35%-os vámot fogok kivetni az autóitokra amikor itt akarjátok eladni őket, és senkinek sem kellenek majd.”

Csodálatos dolog volt ezt látni. Nem volt még olyan politikus, sem demokrata, sem republikánus aki valaha ilyet mondott volna ezeknek a vezetőknek, és ez zene volt a Michigan, Ohio, Pennsylvania és Wisconsin államokban élők füleinek.

Ha itt élsz Ohio-ban akkor tudod miről beszélek. Hogy ezt komolyan gondolja-e Trump az nem számít, mert olyan embereknek mondja akiknek nehézségeik vannak, és ezért rajong Trumpért minden megalázott, névtelen, makacs melós, aki annak idején része volt az úgynevezett középosztálynak. Ő a kétlábon járó molotov-koktél amire vártak, az emberi kézigránát, amit legálisan dobhatnak a rendszer fogaskerekei közé ami elvette az életüket. Jóllehet elvesztették a munkájukat, elárverezte a házukat a bank, jött a válás és elment az asszony a gyerekkel, lefoglalták az autót, és évek óta nem volt egy valódi nyaralás, olyan Obamacare biztosításuk van amire egy kibaszott fájdalomcsillapítót nem kapnak, gyakorlatilag mindent elvesztettek amilyük valaha volt, kivéve egy dolgot. Azt a dolgot ami egy centjükbe sem kerül és az Egyesült Államok alkotmánya garantál számukra: a választáshoz való jogukat.

 Lehet, hogy pénztelenek, lehet, hogy hajléktalanok, kibasztak velük és átbaszták őket, de nem számít, mert egyenlőek azon a napon - egy milliomosnak ugyanannyi szavazata van mint egy munkanélkülinek: egy. És többen vannak az egykori középosztály tagjai, mint amennyi milliomos van. November 8-án a kisemizett besétál a szavazóhelységbe, kezébe nyomnak egy szavazócédulát, elhúzza a függönyt, és egy kibaszott nagy X-et tesz annak az embernek a neve mellé, aki azzal fenyeget, hogy felforgatja azt a rendszert amely tönkretette az életüket: Donald J Trump.

 Látják, hogy az az elit, amely tönkretette az életüket gyűlöli Trumpot. A nagyvállalati Amerika gyűlöli Trumpot. A Wall Street gyűlöli Trumpot. A karrierpolitikusok gyűlölik Trumpot. A média gyűlöli Trumpot, korábban megteremtették, kedvelték, most gyűlölik. Köszönjük média, az ellenségem ellensége akire szavazni fogok November 8-án.

 Igen, november 8-án, Joe Blow, Steve Blow, Bob Blow, Billy Blow és az összes Blow elindul, hogy felrobbantsa ezt a kibaszott rendszert, mert a jogában áll. Trump megválasztása a történelem legnagyobb basszátok meg-je lesz, és nagyon jól fog esni”

 

 

 

 It's the economy stupid....

22 komment
Címkék: Clinton Trump

A bejegyzés trackback címe:

https://alathatatlankez.blog.hu/api/trackback/id/tr3711925603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2016.11.03. 17:01:50

Egy világméretű tahó kezébe adni a döntést a világ legbefolyásosabb, legerősebb országában, csak azért, hogy Moore meg a hasonlóan gondolkodó taplók végre be-mutathassanak (up yours!) a világnak?

Tényleg olyan jó érzés?

Érdemes lesz megjegyezni, hogy milyen is volt, amikor annyira "jó" volt, mert a jelek szerint ez ki kell tartson jó darabig!
Úgy néz ki, hogy egészen hosszú ideig ez lesz az egyetlen ok az örömre arrafelé is...

Aki meg tényleg nem látja, hogy mi is történik valójában, annak nyilván az 'Obama care' állja a rehabot :)

Brix 2016.11.03. 17:16:09

Jó lenne, ha Trump nyerne, hiszen minden pofon a balliberàlis vilàgnak jól jön! Obama politikàja teljes csőd volt, a Közel-Kelet làngba borult, az iszlàm terrorizmus elszabadult, mert az USA nem tudta betölteni a "vilàg csendőre szerepét" Clinton ugyanezt folytatnà...Ha Trump betartja az ígéretét, akkor leszàmol az I.A.-al és odavàg az illegàlis migrànsoknak, ami erősíteni fogja a parallel európai politikàt ...Habàr Trump sem egy észlény, de legalàbb törekszik a problémàk megoldàsàra, nem úgy mint Clinton, aki csak egy bàb...

calen 2016.11.03. 17:37:58

Mindegy, melyik nyer, a tahó, vagy a pszichopata, szvsz mindegyik rossz választás. Csak az vigasztal, hogy igaz lehet, ami Douglas Adams írt az elnökök szerepéről.

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.03. 18:45:52

Jó lenne valóban, ha Trump nyerne Clintonnal szemben, de nem vagyok biztos abban, hogy a háttérhatalom nem fogja meghamisítani a választásokat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.03. 19:06:12

Ha a majom bus nyerhetett (KÉCCER!), akkor donaldkacsa is nyerhet. :)) Szét fogom röhögni magam.

baldoc 2016.11.03. 19:16:42

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Szét fogom röhögni magam. "
Maga, tényleg ennyire korlátolt?
Trump győzelme odacsap az egész világnak.
Putyin, Erdogan, Kim Zsdong Un, Orbán alig várja, hogy tombolhassanak "szabadon".
Majd ekkor röhögjön!

a nemzet fogatlan provokátora 2016.11.03. 21:35:51

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség: Ha Trump nyer és aztán nem úgy fütyül ahogy táncolva van, könnyen úgy járhat, mint szegény Kennedy..

a nemzet fogatlan provokátora 2016.11.03. 21:36:41

@a nemzet fogatlan provokátora: Bocsánat, nem úgy táncol, ahogy fütyülve van..:)

Advanced Flight 2016.11.03. 22:20:40

@baldoc: Putyin, Erdogan, Kim Zsdong Un, Orbán alig várja, hogy tombolhassanak "szabadon

:D

morph on deer 2016.11.03. 22:36:47

@maxval bircaman BircaHang szerkesztőség:
"...de nem vagyok biztos abban, hogy a háttérhatalom nem fogja meghamisítani a választásokat"

Semmi ok az aggodalomra!
Kölcsönadjuk nekik dr. Pálffy Ilonát, és azonnal garantált a választások tisztasága!
Ha még ez sem lenne elég, van egy csapat igazán rátermett - bár gyér hajú - állampolgár, akik ahol tudnak, segítenek a választások tisztaságának megőrzésében!

Az ő közös erőfeszítésükkel szemben a 'háttérhatalmaknak' semmi esélye!
Már most lehet kezdeni írni a híreket az "elsöprő győzelem" meg a "megüzentük, hogy bárminek a 98% támogatja a.." témakörökben, hogy idejében sikerüljön 'meglepetést' okozni :))

Gerilgfx 2016.11.04. 00:42:48

@morph on deer: ha mi orbánnak adtuk a kontrollt magyarország felett, akkor nem olyan felfoghatatlan az, hogy az amcsik esetleg trumpnak adják.

szabi68 2016.11.04. 00:48:29

Pedig, ugy nez ki, es nehez lesz ezt megforditani...
Trump fog mosolyogni a vegen, Orban pedig ( eloszor a tortenelemben) mehet a beiktatasra!
Aztan tenyleg meglatjuk, rendet tesz-e otthon, de ami itthon fontosabb a Kozel-Keleten.
Azert az lathato: Ami eddig tortent az maga a csod! Bill Clinton volt talan az eddigi legjobb elnok az utobbi evtizedekben. De Hillary ... melle fogott, de nagyon

maxval bircaman BircaHang szerkesztőség · http://bircahang.org 2016.11.04. 04:55:43

@morph on deer:

Igen, Mo-on kevesebb a lehetőség a hamisításra, ez tény.

Psyman 2016.11.04. 07:50:53

Jól fog esni az is amikor az oroszok bevonulnak Ukrajnába meg Litvániába. Trump már kijelentette, hogy a kisujját sem mozdítja a kelet-európai államokért.
Az is jó móka lesz ha valamelyik kis állam felbosszantja és elkezdi atommal fenyegetni. Esetleg be is veti az atomot mondjuk egy renitenskedő Irán ellen.
Az se lesz rossz amikor elkezd keménykedni Kínával...
Az a nagyon jóleső bazdmeg jó eséllyel el fog vezezni a legkomolyabb nemzetközi krízisig a II. Vh óta. De bazmegjatok nyugodtan, mert legalább ezúttal az USA sem marad ki hamvasan és érintetlenül belőle, saját magát ajnározva...
Ha a magxaroknak Mohács kell, hát az amcsikra is ráfér egy Trump. Reméljük lesz alkalmuk kijavítani a hibájukat...

morph on deer 2016.11.04. 08:09:51

@Gerilgfx:
"mi orbánnak adtuk a kontrollt magyarország felett, akkor nem olyan felfoghatatlan az, hogy az amcsik esetleg trumpnak adják."

Nem annyira könnyű felfogni, valóban.
Valószínűleg az téveszt meg, hogy nem gondoltam végig, milyen irdatlan mennyiségű sötét 'redneck' gyökér lakhat azért egy akkora országban, akik odáig vannak az ilyen hőbörgő, keménykedő suttyókért.
Ahogy olvasom felljebb, Moore-nak sem az a lényeges, hogy valaha is úgy lesznek-e a dolgok, ahogy Trump igéri, hanem hogy 'végre valaki ki mer ilyet mondani'!

A hülyeség tényleg nem ismer határokat!

Gerilgfx 2016.11.04. 13:51:53

@morph on deer: az a baj, hogy van a buta tömegembernek egy olyan pszichológiája, hogy összetéveszti a dolgokat megváltoztatni képes radikális tettrekészséget és egyedi látásmódot a buta sötét türhő odamondással, és ezért az első embert irigységében leköpi, a másodikat pedig piedesztára emelve sztárolja.

Irbisz 2016.11.11. 11:20:00

@morph on deer:
Moore akkora republikanusellenes, hogy sokaig kell keresni mig hasonlot talal az ember. Ezt meg Magyororszagon is lehetne tudni minimalis müveltseggel (ezekszerint neked az nincs), mert eleg hires figura, könyve, filme is jelent meg erröl:
moly.hu/konyvek/michael-moore-hulye-feher-ember
Az hogy mara a demokratak kb. olyanna valtak (süllyedtek, Obamastol, Clintonostul), mint az altala vilageleteben utalt republikanusok, az nem az ö "büne", ö hü maradt ahhoz amit 13 eve mar kifigurazott, a demokratak lettek olyanok mint anno Bushek. Igy joggal erzett ra arra, ami vegül bekövetkezett - es erthetö hogy miert tartja jogosnak az elefantcsonttoronybol pöfeszkedö, hipokrita es kirekesztö demokratak elleni protesszavazast.

morph on deer 2016.11.11. 12:32:46

@Irbisz:
"Ezt meg Magyororszagon is lehetne tudni minimalis müveltseggel (ezekszerint neked az nincs), mert eleg hires figura, könyve, filme is jelent meg erröl:"

Mert szerinted én írtam valahol olyat, hogy Moore nem republikánusellenes?
Egyáltalán, olvastál tőlem még utalást is akár Trump vagy Moore politikai meggyőződésére?

Miről beszélsz egyáltalán?
Annyira azért vagyok "művelt," hogy legalább a saját kommenjeimet sikerüljön elolvasnom - miután a tiédet elolvatam, - és guess what: sehol egy árva szó egyik pártról, avagy az érdekeltek pártállásáról!
Nada!

Én a tapló redneck gondolkodásról, valamint arról a 'megalapozott' véleményről írtam, mely szerint mindegy, hogy az igéretet be fogja-e tartani, de legalább kimondta!
Ami egyébként a te hozzászólásodban is helyet kap : "es erthetö hogy miert tartja jogosnak az elefantcsonttoronybol pöfeszkedö, hipokrita es kirekesztö demokratak elleni protesszavazast."

Azon túl, hogy én elvek és nem indulatok mentén szoktam gondolkodni, érteni én is értem, csak nem értek egyet vele. Se előzőleg, sem így utólag a 20x20 hindsight birtokában.

Várom, hogy Moore mikor fog megvilágosodni, amikor rájon, hogy valójában itt jön a folytatása a "Best democracy money can buy" című könyvének.
(Sajnálom, nem tudom a magyar címét, ha van sem.)
Érzelmi/indulati politizálás általában nem szokott jóra vezetni, különösen nem, ha mérsékelten intelligens bár nagyhatalmú emberek művelik, sajnos ez most sem lesz másképp.

És nekem teljesen mindegy, hogy ezt éppen a szamár, vagy az elefánt jagyében műveli valaki.

Irbisz 2016.11.11. 14:01:15

@morph on deer:
Tekintve a az Obama-Clinton duo tevekenyseget, teljesen indokolatlan elitista gondolkodas leredneckezni a Trump mellett szavazokat, mivel a diplomasok között nyert ugyan Clinton, de közel sem akkora elönnyel, ami indokolna ezt a hozzaallast.
Tovabba, ezen diplomasok egy resze semmivel sem törödik jobban a kormanyzatok valos poltikai teljesitmenyevel, nem nezi a tenyeket, hanem megszokasbol, automatikusan voksol ideologiai okok miatt, ami semmivel sem tudatosabb vagy több gondolkodast kivano tevekenyseg, mint bedölni populista szolamoknak, igazabol ugyanaz az attitüd, mint amit egybites fideszzombik kepviselnek, akik viktatorra szavaznak, csinalhat barmit :(
Azert ugyanis, mert valaki szepen, politikailag korrekten fogalmaz, de közbe hazudik, elhallgatja az igazsagot, nem tud eredmenyt felmutatni az elmultnyoccev alatt, az miert is jobb annal, aki lehuzza a leplet a babszinhazrol? A politikai korrektseg ugyanis jelenlegi, szelsöseges formajaban kifejezetten karos, többet art mint amennyit hasznal, atestek vele a lo tuloldalara.
Azt mar nem is emlitem, mert ez a tengerentulon kb. nem valasztoi szempont, hogy a langbaborult Közel-Kelet es Eszak-Afrika, az Europat elaraszto menekültmilliok, a terrorizmus, az iszlam fundemantalizmus riaszto ternyerese, az ukrajnai helyzet is mind-mind a “sikeres” Clinton-i külpolitikanak köszönhetö. Eleg lesz helyrehozni merhetetlen karokat okozo es szenvedest hozo külügyminiszterkedesenek hatasait.

Ui. Hallod, azert te is jokora taplo vagy, hogy a rozsdaövezet tisztesseges, korabban ertekes munkat vegzö dolgozoit leredneckezed (termeszetesen indulatok nelkül, erteksemlegesen), csupan azert mert nem a “hiperintelligens” es “cool” Clintonra szavaztak, aki Obamaval, es az egesz demokrata parttal együtt szepen az ut szelen hagytak öket, es helyettük tisztara orbant idezö szavazatoptimalizalo gatlastalansaggal rahajtottak mindenfele ingyenelö csöcselek ajnarozasara (mert a demografiai adatok alapjan ök a jövö).

morph on deer 2016.11.11. 15:37:21

@Irbisz:
"Hallod, azert te is jokora taplo vagy, hogy a rozsdaövezet tisztesseges, korabban ertekes munkat vegzö dolgozoit leredneckezed (termeszetesen indulatok nelkül, erteksemlegesen), csupan azert mert nem a “hiperintelligens” es “cool” Clintonra szavaztak,"

Úgy látszik, nem tudsz megszabadulni a személyeskedés kényszerétől...
Valamire való érvek híján persze nem csoda, csak éppen teljesen felesleges.

Szóval szives tudomásodra hozom, hogy a 'redneck' akkor is az, ha korábban tisztességes munkát végzett, ugyanis nincs oksági összefüggés, ha tetszik, ha nem. A kulturáltság vagy annak hiánya nem annak függvénye, hogy valakinek a korábbi munkája mennyire- vagy egyáltalán értékes volt-e.

A másik dolog, amit jobb lenne nem elfelejteni legalább addig amíg válaszolsz - ha muszáj - az, hogy én az eredeti hozzászólásaimat még a választás előtt írtam!

Továbbá engem az sem dob fel, ha az általad emlegetett hazugságokat a változatosság kedvéért egy modortalan bunkó mondja.
Mert azért azt feltételezni, hogy minden, ami eddig rossz volt (ki szerint is?) amerikában azért H Clinton a felelős, de bezzeg Trump majd mindig igazat mond, több, mint naivitás.
Trump eddig sem mondott igazat, gyakorlatilag folyamatosan nem.
Ráadásul sötét, mint a föld, a legtöbb kérdést illetően fogalma sincs a dolgokról.
Mindenesetre, ha ez kellett, akkor megvan. Gratulálok.

Csak röpke idézet az első kommentemből, nehogy megint elkerülje a figyelmedet - és továbbra us tartom:

"Egy világméretű tahó kezébe adni a döntést a világ legbefolyásosabb, legerősebb országában, csak azért, hogy Moore meg a hasonlóan gondolkodó taplók végre be-mutathassanak (up yours!) a világnak?"

A jelek szerint igen!
Oh, happy day..!

Irbisz 2016.11.11. 16:30:55

„Úgy látszik, nem tudsz megszabadulni a személyeskedés kényszerétől...“
Szives tudomasodra hozom, hogy a “taplo” akkor is az, ha korrekten fogalmazva, elemzö alarcot felveve viselkedik ugy valaki, ugyanis nincs oksagi összefügges az esz es a viselkedes között, ha tetszik, ha nem. Sajna rengeteg ertelmes, intelligens ember ritka nagy bunko, ez bizony nem csak a tanulatlan, egyszerü emberek „privilegiuma“ es nem csak a valosagsok szereplöi azok.

„Valamire való érvek híján persze nem csoda, csak éppen teljesen felesleges. „
Ja, hogy felfogokepessegedet meghaladta amit irtam? Sorry, az csak a te limitacioidat jelzi. Tudasod, összefüggeskezelesed elegtelen? Netan a hited, elöiteleteid annyira elvakitanak, ami meggatol az adatokon, tenyeken alapulo elemzo gondolkodasban? Hm, ezt csak környezeted tudhatja.

„A másik dolog, amit jobb lenne nem elfelejteni legalább addig amíg válaszolsz - ha muszáj - az, hogy én az eredeti hozzászólásaimat még a választás előtt írtam!“
Tudom, lattam a datumon … Viszont a mondanivalod relevanciajat tekintve ennek az egadta vilagon semmi jelentösege, a nem vart eredmeny ezen semmit sem valtoztat.

“Továbbá engem az sem dob fel, ha az általad emlegetett hazugságokat a változatosság kedvéért egy modortalan bunkó mondja.
Mert azért azt feltételezni, hogy minden, ami eddig rossz volt (ki szerint is?) amerikában azért H Clinton a felelős, de bezzeg Trump majd mindig igazat mond, több, mint naivitás. „
Az emberek a valtozasra szavaztak, es ha ehhez egy Trump is megfelelt hogy kepviselje, az bizony azt jelzi, nem mennek jol a dolgok.

”Trump eddig sem mondott igazat, gyakorlatilag folyamatosan nem. Ráadásul sötét, mint a föld, a legtöbb kérdést illetően fogalma sincs a dolgokról. ”
Ja, es mivel jobb Clinton? Ö is hazudott szakmanyban, es hiaba ert dolgokhoz, ha sikertelen bennük- azaz ö szakmailag mar bukott, Trump meg nem. Vagy ahogy Sanderset is kigolyoztak, az is undorito volt, erkölcsi hulla az egesz bagazs (meg a fidesz is csak csettinthet, lam igy is lehet ezt), vele az elen. Mindenesetre megerdemeltek, mert Sanders ezt a Trump-ot jo esellyel megverte volna.

„Csak röpke idézet az első kommentemből, nehogy megint elkerülje a figyelmedet - és továbbra us tartom:
"Egy világméretű tahó kezébe adni a döntést a világ legbefolyásosabb, legerősebb országában, csak azért, hogy Moore meg a hasonlóan gondolkodó taplók végre be-mutathassanak (up yours!) a világnak?"“
A bizonyithatoan sikertelen, otthon masszivan elutasitott, nemzetközileg sok kart okozo ismert rossz helyett nezöpont kerdese, rosszabb-e egy ismeretlen sötet lo. Tömegek döntöttek ugy, hogy igen, Trump ugyan egy sötet bunko, viszont mivel egy ujabb demokrata 4 ev semmi joval nem kecsegtet, nincs jele barminemü akaratnak a valtozasra, ö legalabb remenyt ad erre.
LEHET hogy vele sem lesz jobb, de Clintonnal BIZTOS nem lesz jobb- leegyszerüsitve igy gondolkodtak remenyvesztett milliok, nem olyan bonyolult ez, nem kell külön erettsegi ennek a felfogasahoz.
Es ezt a gondolkodast lehet ugyan redneckezni, de csak sajat bizonyitvanyodat allitod ki ezzel. Ugyanis Clinton mellett nem erveltel, mert a „a világ legbefolyásosabb, legerősebb országában“ csak azert ö kezebe adni a döntest, mert politikailag korrekten kommunikal, es a mainstream media meg hollywood-i celebek latvanyosan mellette kampanyoltak (mintha ök ertenenek barmihez is :)) holott latvanyosan alkalmatlan a feladatra, es ezt bizonyitotta is. Haaat, ez bizony a tipikusan erzelemvezerelt valasztoi attitüd, amit par hozzaszolassal fentebb meg hatarozottan eliteltel- mellesleg teljesen jogosan. Vagy te itelhetsz igy, ez csak „redneck-ek“ eseten elitelendö?
Ja, a haboru utani talan legjobb elnök, Reagen is buta volt mint a föld, de voltak elvei, almai, vizioi (es hitelessege), amelyeket tanacsadoi es az apparatus lefekezett, tompitott, es lam, az USA-t felviragoztatta.
süti beállítások módosítása