A Láthatatlan Kéz

Kína közelebb van mint gondolnád - rohamléptekben a demokratikus cenzúra felé

2016. november 26. 06:28 - zékovács

A napokban azt írtam a kamuhírekkel kapcsolatos hisztériáról, hogy az álhíroldalakat megpróbálják majd összemosni azokkal az alternatív véleményeknek hangot adó független oldalakkal, amelyek más nézőpontból közelítik meg a világ eseményeit.

Vagyis gyakorlatilag minden olyan politikai honlapot vagy blogot amely nem a mainstream média által diktált narratívát követi.

Erre nem is kellett sokáig várni, a Washington Post tegnap már le is hozott egy feketelistát, ami azoknak a weboldalaknak és hírportáloknak a neveit tartalmazza, amelyeket állítólag az orosz kormány pénzel, és a demokrácia szétzúzásán mesterkednek.

A listát egy névtelenségbe burkolózó, magukat szakértőknek nevező ismeretlen csoport küldte el a Washington Post szerkesztőségének.

thelist.jpg

list2.jpg

list3.jpg

 

A nevüket nem vállaló "szakértők" honlapja egy gagyi Blogger template, a Washington Post ennek ellenére minden állításukat készpénznek veszi, a listájukkal együtt.

Így gyárt kamuhíreket a Washington Post, és nem lepődnék meg ha szombatra már más mainstream kiadványok, akár magyar nyelvűek is átvennék ezt az igen bizonytalan eredetű baromságot, miközben a Washington Post-ra hivatkozva hitelességet kölcsönözhetnek az információnak.

Ezeknek az oldalaknak a nagyrészét nem ismerem, biztosan vannak közöttük álhíroldalak, és olyanok is amelyeket Putyin pénzel, viszont van néhány amit ismerek, és az egyetlen bűnük, hogy nem az amerikai kormány nézeteit, illetve nem a mainstream médiában megfogalmazott véleményeket visszhangozzák állandóan.

Sokan közülük már jóval azelőtt elkezdték nyomni az ipart, mielőtt a mostanában tapasztalható oroszhisztéria kitört.

A névtelen szakértők állítólag alapos kutatómunka és nyomozás eredménye alapján alkották meg a listájukat, ennek ellenére valahogy felkerült a listára a nutritionfacts.org is, ami egy táplálkozási tanácsokkal foglalkozó oldal. De ki tudja, Putyin talán egészséges ételekkel akarja tönkretenni az amerikai demokráciát.

Most már megvannak a demokrácia ellenségei, a másként gondolkodók listája, a következő lépés a cenzúra, és ez talán nincs is olyan távol mint gondolnád.

Obama októberben ezt mondta:

"Ebbe a vadnyugati információáramlásba bele kell építenünk valamiféle kurátori funkciót"

"Azt gondolom kell lennie valamilyen módszernek aminek segítségével olyan információk között böngészhetünk amelyek átmentek valamiféle alapvető igazság-teszten, a többit pedig félretehetjük, mivel semmi közük nincs ahhoz ami a világban zajlik."

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: média propaganda

A bejegyzés trackback címe:

https://alathatatlankez.blog.hu/api/trackback/id/tr1111998568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása