A Láthatatlan Kéz

Mivel lehet pénzt keresni egy Trump-katasztrófa esetén?

2016. november 07. 19:36 - zékovács

Pozitív hangulat uralkodik ma az FBI-nak köszönhetően.

Az elmúlt napok nagyobb esései után, hétfőn már a nyitást követően jelentős emelkedéseket láthattunk a részvénypiacokon, ez a jó hangulat a nap további részében csak fokozódott, míg végül a magyar piac zárásának időpontjában 1,2 és 2,2 százalék között pluszban álltak a főbb európai részvényindexek.

A piacokat főként az nyugtatta meg, az FBI igazgatója ismét megszólalt Hillary Clinton demokrata elnökjelölt levelezésének ügyében. Ezek szerint az újabb emailek átvizsgálása után sem változott júliusban kialakított véleményük, miszerint nem tartalmaztak minősített információkat. - Portfolio.hu

A Clinton-akták újranyitása alapvetően negatívan befolyásolta a piacokat, mivel Donald Trump esélyeit növelte a lépés.

Azonban bizonyos eszközöket pozitívan érintett az FBI bejelentése.

 

trumpmarkets.jpg

 

A részvényindexek szinte az egész világon idegesen reagáltak, veszített az értékéből a mexikói fizetőeszköz, és valamennyit az amerikai dollár is, a 10 éves lejáratú amerikai államkötvények, a svájci frank, az arany és az ezüst szárnyalásba kezdtek.

Az amerikai állampapírok a svájci frank és a nemesfémek tipikusan olyan eszközök, amelyekbe akkor menekül a pénz ha baj van. Mindössze annyi történt, hogy a legtöbb közvélemyény-kutatás a hátrányának csökkenését, illetve minimális előnyt mért Trump javára, amit a piacok egy kisebb katasztrófaként értékeltek.

Mindenesetre egy jó tipp lehet arra az esetre, ha Trump nyeri az elnökválasztást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alathatatlankez.blog.hu/api/trackback/id/tr6611940061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása